Regio-avond: Een kind van een ander…

(een avond over adoptie en pleegzorg)

donderdag 3 juni 2010 in Woerden

Adoptie en Pleegzorg. Ze hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen. Je krijgt de zorg over een kind dat niet bij jou geboren is.

Maar is dat de enige overeenkomst? Of zijn er meer? En wat zijn de verschillen?

Is pleegzorg een alternatief als adoptie niet (meer) mogelijk blijkt? Kun je pleegouder worden als je nog aspirant-adoptieouder bent? En kun je pleegouder worden als je al adoptie-ouder bent?

Op donderdag 3 juni 2010 organiseert de Activiteitenwerkgroep van Wereldkinderen Regio Utrecht een avond over adoptie en pleegzorg.

Chantal Wittenberg en Thecla Bos werken bij De Rading, een organisatie voor jeugdhulp in de provincie Utrecht. Een van de vormen van hulp die De Rading aan kinderen biedt, is pleegzorg. Chantal en Thecla vertellen over overeenkomsten en verschillen, aandachtspunten en ervaringen van adoptie en pleegzorg.

Rachelle Veldhuizen werkt nu als coördinator vrijwilligers bij Wereldkinderen. In het verleden heeft ze bij een organisatie voor pleegzorg gewerkt. Zij vertelt over de visie van Wereldkinderen over de combinatie van adoptie en pleegzorg.

Naast Chantal, Thecla en Rachelle zijn er ervaren pleeg- en adoptieouders aanwezig die vertellen over hun ervaringen met adoptie en pleegzorg. En natuurlijk is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Tijdstip

Zaal open om 19.00 uur.

Aanvang programma om 19.30 uur.

Einde avond uiterlijk 22.30 uur.

Entree

€ 7,50 per persoon voor leden van WK (op vertoon van lidmaatschapspas)

€ 10,00 per persoon voor niet-leden van WK

De prijs is inclusief koffie en thee.

Lokatie

Brasserie de Kazerne, Kruittorenweg 13 in Woerden (www.brasseriedekazerne.nl; hier is ook een routebeschrijving te vinden).

Aanmelden?

Via e-mail: regioavond.utrecht@gmail.com

Let op: je krijgt altijd (binnen enkele dagen) een bevestigingsmail terug.

Vriendelijke groet,

Activiteitenwerkgroep WK Regio Utrecht

Marieke de Vries

Margo de Kort

Irene Faber