Beste mensen,

Wij, drie studenten van de Haagse Hogeschool, zijn zo spoedig mogelijk op zoek naar een pleegouder die bij het pleegouderschap last ondervindt van overbodige bureaucratie. Hierbij valt te denken aan ellenlange formulieren die ingevuld moeten worden om iets aan te vragen of dat men heel lang op iets moet wachten, terwijl dat zo gepiept kan zijn. Denk aan de reclame met de paarse krokodil in het zwembad.

In opdracht van de Kafkabrigade (voor meer info zie www.kafkabrigade.nl) moeten wij een casus vinden binnen de pleegzorg die last ondervindt van overbodige bureaucratie en diegene moeten wij interviewen. Vervolgens interviewen wij de instanties waarmee de casus mee te maken heeft gehad en schrijven wij een advies waarin naar voren komt of de Kafkabrigade deze casus moet voortzetten of niet. Als u anoniem wilt blijven, wat ons in sommige gevallen logisch lijkt, is dat ook geen probleem. U krijgt dan een fictieve naam toegewezen en de casus wordt dan niet voortgezet door de Kafkabrigade.

Wij bieden u de mogelijkheid om het probleem dat u heeft met instanties op te lossen. Als wij namelijk een positief advies aan de Kafkabrigade geven dan zetten zij uw zaak voort en regelen zij dat u, onder hun begeleiding, samen met de betrokken instanties om de tafel komt te zitten en gezamenlijk naar een oplossing zoekt.

Als u interesse of vragen heeft mail dan naar: l.t.pattipeiluhu@student.hhs.nl

Met vriendelijke groet,

Lilian